Stiga Sv 213 E Test Vertikalskärare (2023)

Stiga Sv 213 E Test

Annons/Reklam för gardenstore.se, Granngården.se, Beijer Bygg och innehåller annonslänkar

En välskött gräsmatta är drömmen för många trädgårdsägare.

För att uppnå en hälsosam och frodig gräsmatta behövs rätt verktyg, och en produkt som sticker ut är Stiga SV 213 E Elektrisk Vertikalskärare & Mossrivare.

I denna recension kommer vi att utforska funktionerna och fördelarna med denna imponerande trädgårdsapparat.

Kraftfull prestanda och mångsidiga arbetsalternativ

Vertikalskärare Stiga SV 213 E recension omdome

Med sin 1300 W elektriska motor är Stiga SV 213 E redo att ta itu med alla trädgårdsutmaningar.

Det mest imponerande med denna vertikalskärare är dess möjlighet att växla mellan två olika arbetsmetoder.

Med 16 knivar kan du enkelt skära igenom gräsmattan och skapa spår för att förbättra syre- och vattenflödet till rötterna.

Å andra sidan, med 36 fjädrar, kan du effektivt ta bort dött gräs, mögel och organiskt material från markens yta.

Denna dubbelfunktion gör det enkelt att anpassa arbetsmetoden efter behovet och ge din gräsmatta den bästa vården.

Effektiv mossrivning och rengöring

Mossa kan vara en stor utmaning för gräsmattans hälsa, men med Stiga SV 213 E blir mossrivning enkelt och effektivt. Genom att använda fjäderkitet kan du skonsamt rensa marken och ta bort oönskade mossaansamlingar.

Detta bidrar till att förbättra jordens förmåga att absorbera vatten och främjar en sundare och starkare grästillväxt.

Dessutom har maskinen en praktisk gräsuppsamlare på 40 liter, vilket gör det enkelt att samla in mossa och annat upprivet material för en snabb och enkel rengöring av gräsmattan.

Enkel användning och smidig förflyttning

Stiga SV 213 E är utformad med fokus på användarvänlighet. Den är lätt att justera, starta, hantera och använda, vilket gör den idealisk för både erfarna trädgårdsägare och nybörjare.

Dess intuitiva funktioner gör det enkelt att växla mellan arbetsmetoder och justera arbetsdjupet mellan -6 mm och +4 mm.

Dessutom hjälper tillbehörsverktygen (knivkit eller fjäderkit) till att flytta maskinen framåt längs marken, vilket minimerar ansträngningen för användaren och gör förflyttningen smidig och enkel.

Hållbar konstruktion och praktiska egenskaper

Vertikalskärare Mossrivare Stiga SV 213 E handtag

Stiga SV 213 E imponerar inte bara med sina prestanda, utan också med sin robusta och hållbara konstruktion.

Den är byggd med högkvalitativa material för att säkerställa långvarig användning och hållbarhet. Dess hjulstorlek på 200 mm ger stabilitet och enkel manövrering över gräsmattan.

En annan praktisk egenskap hos Stiga SV 213 E är dess enkla och bekväma elanslutning. Uttaget är placerat på handtaget för enkel åtkomst och smidig anslutning till strömkällan.

Specifikationer och ljudnivå

Stiga SV 213 E erbjuder imponerande prestanda och har följande specifikationer:

 • Motortyp: Med borstar
 • Max motorvarvtal: 3900 rpm
 • Antal knivar: 16
 • Antal fjädrar: 36
 • Arbetsdjup: 0.6 cm

När det gäller ljudnivåer uppfyller Stiga SV 213 E branschstandarder för att minska bullerstörningar:

 • Garanterad ljudeffektnivå (LwA): 94
 • Uppmätt ljudtrycksnivå vid operatörens öra (LpA): 82
 • Uppmätt ljudnivå (LwA): 91

Slutsats

Stiga SV 213 E Elektrisk Vertikalskärare & Mossrivare är en imponerande trädgårdsapparat som erbjuder kraftfull prestanda, mångsidighet och enkel användning.

Med förmågan att växla mellan skärning och luftning kan du ge din gräsmatta den bästa vården och främja en hälsosam tillväxt.

Dess mossrivningsfunktion och rengöringsmöjligheter gör det enkelt att hålla gräsmattan fri från mossa och oönskade material.

Dessutom är den robusta konstruktionen och praktiska egenskaperna som enkel förflyttning och bekväm elanslutning definitiva fördelar.

Om du är en trädgårdsentusiast som strävar efter en vacker och välskött gräsmatta, är Stiga SV 213 E definitivt värt att överväga.

Med dess pålitliga prestanda och användarvänliga egenskaper kommer den att hjälpa dig att uppnå en grön och frodig gräsmatta med minimal ansträngning.

Tips för att använda en vertikalskärare:

 1. Förbered din gräsmatta: Innan du använder vertikalskäraren, se till att gräsmattan är fri från stenar, grenar och andra hinder som kan skada maskinen eller ge ojämna resultat.
 2. Justera arbetsdjupet: Beroende på gräsmattans tillstånd kan du justera arbetsdjupet för att uppnå bästa resultat. För gräsmattor med mycket moss eller organiskt material kan ett djupare arbetsdjup vara fördelaktigt.
 3. Använd rätt tillbehör: Vertikalskärare kommer ofta med olika tillbehör, som knivar och fjädrar. Förstå hur varje tillbehör fungerar och använd rätt verktyg för att uppnå önskade resultat och maximera effektiviteten hos din vertikalskärare.