Husqvarna Automower 435x Awd Test (Robotgräsklippare 2023)

Husqvarna Automower 435X AWD test

Annons/Reklam för gardenstore.se, Granngården.se, Beijer Bygg och innehåller annonslänkar

Lika bra som robot gräsklippare är på att hålla gräset perfekt skuren, de är i allmänhet inte så bra på att hantera större kullar och mer utmanande terräng. Det ändras med Husqvarna Automower 435X, den första Allhjulsdrivna (AWD) roboten.

Enligt företaget kan den nya klipparen klättra uppför kullar med en lutning på 70%: det är ungefär samma som en back hoppnings backe. Förutom sin Hill-klättring förmåga, 435X har en helt ny design, med robotens kropp i två anslutna organ, med den främre delen svarvning 90-grader för extra manövrerbarhet. Resultatet ser ut som den typ av robot gräsklippare som Robocop kan äga.

Robotgräsklippare Husqvarna Automower 435X AWD recension test

Idén om en roaming-gräsklippare i din trädgård kan få dig att känna dig orolig, men Husqvarna har vissa säkerhetsfunktioner som kan lindra din stress. Först, det finns en inbyggd säkerhetsfunktion som stoppar 435X om det plockas upp eller om det blir över. Det finns också ett objekt detekterings system som kallas ultraljud som kommer att minska hastigheten på 435X när den känner av något i närheten.

Tack vare ultraljud fjärrobjekt upptäckt funktionen kan roboten gräsklipparen bromsa sin takt när den upptäcker ett närliggande objekt. Med sin mjuka gummi stötfångare, kommer gräsklipparen bara göra en mjuk effekt med ett objekt. Den har också automatisk passage hantering och LED-strålkastare.

Den 435X har fullt smart hem integration också. Med Amazon Alexa och Google Assistant stöd, kan du styra denna gräsklippare med din röst. Om du föredrar att automatisera användningen finns det en IFTTT-kanal, medan Husqvarna har skapat ett öppet API för sina gräsklippare, vilket gör att tredjepartsenheter kan integreras.

Med dessa smarta alternativ kan du helt automatisera hur gräsklipparen fungerar. Du kan till exempel pausa roboten från att klippa när en dörr sensor upptäckte att du var på väg utanför, eller så kan du starta gräsklipparen som går när du går ut.

När det gäller anslutning kan 435X AWD fjärrstyras med hjälp av Husqvarna Connected-appen så länge du har mobil täckning. Med hjälp av appen kan du också schemalägga klippnings tider, ändra höjden som den klipper med och mycket mer. Med GPS har du möjlighet att kontrollera vilka områden som redan har klippt.

Gräsklipparen måste laddas efter flera minuters användning. Mer specifikt kan 435X pågå upp till 100 minuter på en laddning och påfyllning av batteriet kommer att ta cirka 30 minuter.

Automower 435X integrerar också med Gardena SmartSystem, vilket ger dig kontroll över bevattning från en plats.

Denna är ett stort steg upp från den befintliga £3200 Automower 450X, som har samma smarta funktioner men inte off-road kapacitet.

Sammanfattningsvis, detta är nog den absolut bästa robotgräsklipparen som finns på marknaden. Finare gräsmatta kommer du inte få.

Är Husqvarna Automower 435X AWD värd pengarna?

Om du har budget för det är det verkligen värd pengarna. Läs mer här.

Vad kostar Husqvarna Automower 435X AWD?

Husqvarna Automower 435X AWD ligger över 45000 sek.

Hur ser Husqvarna Automower 435X AWD ut?

Den är grå och svart, väldigt snygg liten maskin

Är den tyst?

Ja, den är väldigt tyst när den klipper

Klipper Husqvarna Automower 435X AWD gräsmattan bra?

Ja, den är nog den absolut bästa robotgräsklipparen du kan köpa.

Vilka har tillverkat den?

Husqvarna har tillverkat och designat den.

Hur mycket gräs kan den klippa?

Den kan klippa gräsmattor upp till hela 3500 m2

Hur mycket lutning klar den?

Den klarar upp till 70% (35 °) lutning i backar.

Har den GPS-navigering?

Ja, den har GPS-stöldspårning, GPS-stödd navigering.

Är den fyr-hjulsdriven?

Ja, den har drivkraft i alla fyra hjul.

Fungerar den med smart-produkter?

Ja, den funkar bra med Amazon Alexa och Google Home.