3 Bästa Växthuset Att Odla i (2021)

bästa växthuset

Detta är en annons/reklam för gardenstore.se/Granngården.se och innehåller annonslänkar

Ett växthus är en stapelvara för de flesta trädgårdar och utomhusutrymmen, se till att ljuset kan omsluta dina växter, blommor och grönsaker, vilket ökar nivån på fotosyntesen upplevt, vilket i sin tur resulterar i en ökning av produktionen.

Den fukt och värme som släpps ut från dagtid klimatet är fångade inne i växthuset och gör att blommor, grönsaker och växter inne i växthuset att fortsätta att hålla sig varm under de kallare nätterna.

1. Växthus Vitavia Cassandra 9900 Svart & Glas

bästa växthuset test omdöme köpa

Här har du ett trevligt lagom stort växthus som har en area på 9,9 kvadratmeter. Vilket räcker gott och väl till alla trevliga växter.

Detta fina växthus är gjort av anodiserade aluminium vilket gör att den blir stadig under alla väder förhållanden och ger fantastisk hållbarhet.

Fönstrerna är genomskinligt glas istället för plast som de flesta har dom är oftast inte så genomskinliga.

Helt klart prisvärd växthus för hobbyodlaren som gillar och pyssla med växter.

2. Väggväxthus Vitavia Ida 900 Grön Poly

Väggväxthus Vitavia Ida 900 Grön Poly omdöme recension bäst i test bästa växthuset

För dig som föredrar ett litet mindre växthus är denna perfekt, denna är gjorde för att ha vid en vägg.

Denna har en area på 0,9 kvadratmeter och finns obehandlad eller en grön fin finish.

Även denna har kraftiga anodiserade aluminiumprofiler för en stadig struktur. Och har såklart glas rutor istället för plast rutor.

Håller tempraturen utmärkt under nätterna och en väldigt bra starter växthus.

3. Odlingsvitrin Juliana Balcony

För dig som bor i en lägenhet och inte har en trädgård är denna perfekt för att sätta upp på din balkong. Den tar inte så mycket plats och ger en bekväm plats för dina växter.

Här kan du enkelt odla dina egna kryddor som chili eller vilka växter som du vill helt enkelt. Enkelt och säkert med härdat säkerhetsglas.

Växthus Köp Guide

Montering av ditt växthus

Innan montering ditt växthus, överväga den yta som ditt växthus kommer att placeras på.

Se till att ytan är plan och fri från alla sluttningar samt fri från eventuella rötter, vilket kan leda till framtida skevhet; Av denna anledning, placera ditt växthus bort från alla träd.

En plan och jämn yta är fördelaktigt för stabiliteten i ditt växthus samt livslängden på dina växter, blommor och grönsaker.

Ta hand om ditt växthus

Temperaturen i ditt växthus är mycket viktigt.

Övervaka temperaturen inne i ditt växthus är en viktig uppgift att slutföra på olika punkter på dagen och natten till förmån för dina växter, grönsaker och blommor.

Att köpa en termometer är ett bra koncept som gör att du regelbundet kan kontrollera växthusets temperatur och göra det möjligt för dig att göra ändringar där så är lämpligt. Om temperaturen inuti växthuset stiger för högt, öppna växthusdörren eller luckan för att reglera temperaturen och ta hand om dina växter, blommor och grönsaker effektivt.

Dessutom, hålla ditt växthus snyggt med så mycket utrymme som möjligt gratis, vilket eliminerar möjligheten att skapa områden för sniglar och sniglar att gömma sig i.

Traditionellt var glas det mest populära materialet som används i många växthus, vilket ger ett estetiskt tilltalande utseende som är starkt och tufft.

Men glas som material för ett växthus behöver bytas oftare än andra material, och så kan bli ett kostsamt material att använda.

Plast är ett mindre tilltalande val estetiskt, även om det är överkomligt och vanligare.

Men polykarbonat är ett mycket mer populärt val, vilket ger mer klarhet än plast men det är fortfarande hållbart och prisvärt.

Oavsett vilket material som används för ditt växthus, se till att strukturen är korrekt monterad och korrekt för att minska risken för mögel utvecklas.

Ta hand om dina växter

Innan du placerar dina växter, eller dina blommor och grönsaker, i ett växthus, överväga behoven hos anläggningen.

Kanske en viss typ av anläggning skulle dra nytta av ett mildare klimat under dagen, utanför växthuset, medan du njuter av en varmare temperatur inne i växthuset under den kallare natten.

En temperatur som är genomgående för hög är till ingen nytta för vissa växter, blommor och grönsaker och så övervaka dem regelbundet och reglera den temperatur som de utsätts för är en bra idé.

Dessutom överväga specifika objekt för ditt växthus, som erbjuder skugga för dina växter, såsom Coolglass.

En ytterligare och proaktiv fördel för dina växter är att vattna dem under kvällen som vattning dina växter under de varma temperaturerna på dagtid kan leda till att vattnet upplever avdunstning.

Växter bör också täckas med fleece under nätterna där temperaturen har sjunkit, med ett billigt alternativ är användningen av bubbelplast. Dessutom, kontrollera ditt växthus under natten för eventuella sniglar och sniglar innan de har chansen att invadera dina växter.

Den perfekta temperaturen för ditt växthus är mellan 80 till 85 grader Fahrenheit, som uppnår högre än denna temperatur kan resultera i att orsaka skada och skador för dina växter, blommor och grönsaker.

En god nivå av ventilation är också en nödvändighet för att tillåta luft att cirkulera, vilket minskar risken för överhettning samt risken för sjukdom och mögel utvecklas.

Krav på solljus

Om du växer grönsaker i din trädgård, kommer de att kräva upp till åtta timmars direkt solljus varje dag för att uppnå sin fulla tillväxt och potential, är behövande för solljus och törstig för solen.

Exempel på grönsaker och frukter som kräver denna nivå av solljus inkluderar bär, tomater, meloner, pumpor och paprika. Rotfrukter, såsom morot, kräver mycket mindre solljus än frukt, bara tre eller fyra timmar per dag.

Alternativt, bladgrönsaker som sallad behöver inte en hel del solljus, och så du bör övervaka intensiteten av solljus upplevs av dessa grönsaker.

Om solljuset är för intensivt, kommer smaken av bladen vara bitter, och så detta bör undvikas. Kom ihåg att för mycket solljus är inte alltid en positiv aspekt för ditt växthus, som överhettning och ett överflöd av solljus kan orsaka en viss grad av skada på växter.

Om dina växter och grönsaker inte får tillräckligt med solljus från ditt växthus, överväga bland annat artificiell belysning såsom växa ljus.

Artificiell belysning kommer att se till att dina växter, grönsaker och blommor kommer att få en konsekvent mängd och intensitet av ljus, oavsett väderförhållanden och effekterna av naturen.

Forskning de typer av artificiella lampor tillgängliga för dig och dina behov före installationen, eftersom vissa typer av artificiella lampor kan skada dina växter.

Dessutom är ventilation för dina växter och blommor en nödvändighet och så öppna dörrar och luckor i ditt växthus för att möjliggöra ett starkt luftflöde.

Om ditt växthus inte upplever tillräckligt med luftflöde och ventilation, överväga att installera fläktar för att ge vad dina växter, blommor och grönsaker kräver.

Tänk på vilken plats du väljer

Placeringen av ditt växthus är mycket viktigt och beror på mängden och intensiteten av solljus upplevs av dina växter, blommor och grönsaker.

Tänk på halvklotet som du befinner dig i, placera ditt växthus över nord-syd-axeln om du befinner dig på södra halvklotet.

För kallare klimat placerade i norr, placera ditt växthus på den öst-västliga axeln så att under de kallare månaderna av vintersäsongen, kommer ditt växthus att få en större mängd solljus.

Ett extra bra tips

För att till fullo förstå vad som sker inuti ditt växthus, köpa en termometer och placera termometern inuti växthuset så att du kan fortsätta att övervaka temperaturen vid alla tider på dagen under hela årstiderna.

Visste du det?

Innan du installerar ett växthus i din utomhus utrymme, överväga vad du vill växa och det praktiska i din trädgård.

Olika växter och blommor kommer att kräva olika mängder solljus, olika temperaturer, och därför olika positioner över hela din trädgård.

Här kan du hitta fler bra växthus till ett bra pris.

4.9/5

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *