3 Bästa Grillen För Balkongen (2023)

bästa grillen för balkongen

Annons/Reklam för gardenstore.se, Granngården.se, Beijer Bygg och innehåller annonslänkar

Elektriska grillar ger dig grillad mat utan att ta risken för skadliga kemikalier som kommer i kontakt med insidan av din lägenhet. De kan också vara ditt enda alternativ för matlagning på din lägenhet balkong.

Beroende på reglerna i ditt hyreshus, öppna lågor kan begränsas. I detta fall, med en elektrisk grill som du kan ställa upp på din balkong kommer att vara det perfekta alternativet.

Vissa grillentusiaster tvekar att välja elektriska grillar eftersom det är svårare att uppnå samma rökiga smak och konsistens som du får med en kol eller trä grill. Om du tar dig tid att ordentligt krydda din mat och inte har något emot att vänta några extra minuter för din mat att laga mat, elektriska grillar är lika kapabla att producera fantastiska måltider.

Dessa grillar är också bekvämare. De tenderar att vara lättare att rengöra och upprätthålla en jämn temperatur. Om du vill njuta av denna bekvämlighet, utforska de 5 elektriska grillarna för balkonger i lägenheten.

1. Elgrill Weber Q2400 inkl. Ställning

Elgrill Weber Q2400 inkl. Ställning bästa grillen för balkongen

Weber är den mest respekterade varumärken i tillverkningen av BBQ och tillbehör. De är mest eftertraktade varumärke inte bara i Sverige, men också över hela världen.

Värmeretentionen och kontrollen av denna grill är bortom jämförelse. Detta möjliggörs av två faktorer – den ena är aluminiumvärmeretentionsfoder och det andra är gallret som är gjutjärn emaljerat med porslin. Grillning behöver konsekvens och jämn fördelning av värme och denna klarar det utmärkt.

Lätt att rengöra: Weber Q 2400 grill är mycket lätt att rengöra på grund av det faktum att den är gjord av överlägsna material och en bra efterbehandling.

Bara att använda sig av en nylon borste kuddar är tillräckligt för att rengöra grillen efter användning. Även om grillen är fyrkantig, är dess hörn rundade och det gör en enorm skillnad i rengöring.

Det bästa är att delarna kan tas bort för rengöring. Aluminiumfodrarna kan tas ut separat för rengöring och dropppannan är lätt att byta ut.

Så en perfekt grill för balkongen som är enkel att använda och ger perfekt stekyta efter smak.

2. Klotgrill Severin

Klotgrill Severin test recension bästa grillen för balkongen

En lite mindre variant som är perfekt för balkongen när det inte finns jättestor plats. Denna har ett gediget lock med inbyggd termometer för att hålla koll så du får den perfekta tempraturen.

Grillen höjd ligger på 83 cm vilket är behaglig höjd att jobba för de flesta. Ingår också en extra lång sladd på 2,8 meter så du kan enkelt koppla in det utan problem.

Grillen använder sig även av en kermasikbelagd grillplatta vilket menas att maten inte bränner fast lika lätt, så då slipper du rengöra ofta.

Grillplattan har räfflade och släta delar så du kan enkelt välja vilken stekyta du behöver beroende på vad du ska steka.

Överlag grym el grill för ett bra pris.

3. Elgrill Severin Inkl. Stativ

Elgrill Severin Inkl. Stativ bästa grillen för balkongen

Ännu en bra grill från Severin med denna enkla grill att använda justerar du enkelt värmen med reglaget. Denna har en hög effekt på 2200W så du kan kan komma upp i hög värme om det behövs.

Benstativet som följer med ger en bra arbetshöjd och även under grillen finns liten platta du kan ställa olika tillbehör vilket underlättar när det kan vara trångt ute på balkongen.

Grillplattan är löstagbar så du kan enkelt rengöra det och det finns även integrerad fettavrinning.

totalt sett en bra budget grill som är snäll för plånboken.

Att köpa en elektrisk grill för din lägenhets balkong

Anledningen till att de flesta hyresgäster köper elektriska grillar för sin lägenhet balkong är att de inte får använda andra bränslekällor. Om detta gäller dig, du vill få bästa möjliga elektrisk grill.

Dessa grillar är relativt billiga, har förmågan att laga mat för en, och inte tar upp mycket energi, vilket är bra om du betalar för din egen elanvändning. Du kan placera dessa kompakta grillar på ett litet bord som håller upp den för en stabil matlagning miljö eller använda de stället som ofta är inkluderat.

Att köpa en elektrisk grill för din lägenhet balkong kommer ner till: hur mycket utrymme du har tillgängliga för dig, hur många människor du lagar mat för, och hur många watt grillen kan avge i taget.

När dessa element är listade ut, köpa en elektrisk grill för din balkong kommer att bli mycket lättare.

Om Elektriska grillar för lägenhets balkonger

Gasgrillar är ett bra alternativ för många lägenheter, men det finns en handfull skäl till varför elektriska grillar är din bästa insats när du grillar precis utanför ditt vardagsrum.

Eldrivna grillar är faktiskt en av de enklaste och säkraste grillar att kontrollera.

Till skillnad från gasgrillar där du måste sätta på propan på rätt sätt, eller kol där du behöver stapla upp en pyramid och vänta på kol att bli grå, kan elektriska grillar startas vid vridning av en knopp, så länge de har en giltig strömkälla.

Dessutom släpper elektriska grillar inte överväldigande mängder kemikalier, såsom kolmonoxid.

Elektriska grillar tenderar att vara mer ekonomiskt jämfört med andra typer av grillar. Med en elektrisk grill, finns det ingen anledning att spendera pengar på propan eller träkol för din grill att fungera.

Allt du verkligen behöver göra är att koppla in grillen och komma till jobbet. Även om detta är ett mycket enkelt förfarande, innebär det också att du måste vara runt ett eluttag för att använda grillen.

Rengöring av elektriska grillar är också lätt. De flesta kol eller gasgrillar har matrester och andra rester som upptar galler, vilket orsakar en enda röra.

Om du låter det materialet sitta på galler för länge, kommer de att härda och du måste aggressivt skrapa bort det från galler tills kokytan är helt ren.

Med elektriska grillar, allt du behöver göra är att låta matlagning ytan svalna, och torka den med en trasa eller svamp så att inga rester pinnar runt.

Det finns också några nackdelar med att använda en elektrisk grill för din lägenhet balkong, beroende på hur du lagar mat. Först och främst finns det ingen öppen låga när det gäller en elektrisk grill.

Detta gör grillen mycket säkrare att använda, men det tar bort från utomhus matlagning erfarenhet.

Vissa grillentusiaster föredrar att använda kol eftersom det ger den autentiska matlagningskänslan utomhus. När man köper en elektrisk grill, måste man acceptera att de inte kommer att kunna generera samma höga temperaturer som de skulle med en kol, trä eller gas grill.

Denna brist på värmekraft kommer att öka den tid du spenderar bredvid grillen, men du kan skapa en rökig smak med rätt krydda.

Den främsta anledningen till att välja en elektrisk grill är bekvämlighet – och det faktum att det kan vara ditt enda alternativ för din lägenhet balkong.

Dessa 3 elektriska grillar är toppen av förpackningen och förtjänar din behandling. Granska alternativen igen, samtidigt som du överväger dina egna preferenser. Glad grillning!